Koffie op zijn best!

Vakkundig gebrande koffie, vers uit onze branderij. Met passie verzorgen wij Barista-trainingen en geven wij advies in apparatuur en technisch onderhoud.

In Italië is de passie voor koffie ontstaan. ‘s morgens 07:00, in een bakkerij / café. Daar kwamen de dorpsbewoners, van alle standen en lagen, druppelsgewijs binnen voor de start van hun dag. Voor wat social talk en een bakje overheerlijke Caffé (espresso op zijn Nederlands) of Cappuccino. De Barista bereidde de koffie volgens een reeks strikte handelingen. Wat zich vertaalde in perfectie in het kopje….

Koffie op zijn best!
Vakmanschap

Vakmanschap

We zijn erop gebrand om de beste smaak uit iedere koffieboon te halen! Al sinds 2010 zijn we vol enthousiasme en professionaliteit bezig met koffie, de koffiebereiding en bijbehorende technieken. Wij werken nauw samen met importeurs en merkenspecialisten voor de juiste apparatuur en professioneel technisch onderhoud.

De Wisent

Of Europese Bizon. Het grootst levende landzoogdier van Europa. De soort heeft aan het begin van de 20e eeuw op de rand van uitsterven gebalanceerd. Maar tegenwoordig gelukkig te bewonderen in 5 natuurgebieden in Nederland. Waaronder ook Natuurgebied De Maashorst. De Wisent staat voor (veer)kracht, oer-instinct, en heeft voor ons iets mystieks. Daarnaast zijn Wissenten, net als wij, fijnproevers!

De Wisent
De koffiebranderij

De koffiebranderij

Hier ontsteken wij onze koffiebrander om de meeste verse en unieke koffie’s te branden. Dat doen we met onze eigen Giesen W6A. Een koffiebrander van Nederlandse makelaardij. Handgemaakt met de hoogste kwaliteit materialen. De combinatie van deze ambachtelijke machine met de nieuwste software, maakt het proces meetbaar en betrouwbaar. Wetenschap én ambacht.

Daarnaast doen we de meest leuke en serieuze tests en proefsessies in onze branderij / keurkamer. Telkens als een (nieuwe) koffie is ontwikkeld dan wordt gekeurd en bereiden we deze met verschillende zetmethoden.

Een duurzaam bakkie

Wij streven naar duurzaamheid in onze bedrijfsvoering;


  • Zo heeft elke koffie die wij inkopen een certificering in de vorm van een keurmerk. Hierbij wordt gekeken naar milieu, mens, controle en transparantie. Daarnaast kopen wij ook koffie in middels het ‘direkt-trade’ principe. Bij Direkt-Trade wordt er rechtstreeks bij een boer ingekocht, zonder tussenkomst van een handelaar of andere organisaties. Hierbij wordt een extra toeslag op de inkoopprijs geïnvesteerd in ontwikkelingsprogramma's.

  • Zo is ons leveringsproces gericht op zoveel mogelijk bezorgen per fiets (regionaal) of afhaalpunten in de regio. Dit om stops met koeriers te minimaliseren. Dit doen wij in samenwerking met ww.groenbezorgen.nl

  • Zo gebruiken enkel CO2 neutraal gecertificeerde koffiezakken.


Een duurzaam bakkie
Bizondere koffie

Bizondere koffie

Wij staan iedere dag op om liefhebbers van Bizondere koffie te voorzien. Wij onderzoeken, testen, branden en proeven om het beste uit koffiebonen in uw kopje te krijgen.
We bieden een basis aan koffiemelanges die geproefd en gekeurd zijn door vele koffiedrinkers. Zo kun jij de koffie die kiezen die het beste bij jou past.
Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar nieuwe soorten en smaken. Hiermee brengen we de meest unieke en Bizondere smaken naar jouw kopje. Neem bijvoorbeeld de kruidige Indonesië, de fruitige Ethiopië of de zoete Honduras.