Koffie op zijn best!
We zijn erop gebrand om de beste smaak uit iedere koffieboon te halen! Oftewel: we fijnproeven iedere koffieboon. Al sinds 2010 zijn we vol enthousiasme en professionaliteit bezig met koffie, de koffiebereiding en bijbehorende technieken. De Italiaanse Barista plus een vleugje Maashorst is hiervoor een grote inspiratiebron.
Italiaanse passie
In Italië is de passie voor koffie ontstaan. ‘s morgens 07:00, in een bakkerij of café. Daar kwamen de dorpsbewoners, van alle standen en lagen, druppelsgewijs binnen voor de start van hun dag. Voor wat social talk en een bakje overheerlijke Caffé (espresso op zijn Nederlands) of Cappuccino. De Barista bereidde de koffie volgens een reeks strikte handelingen. Wat zich vertaalde in perfectie in het kopje….
BIZONdere omgeving
Onze branderij is gevestigd in Uden, onderdeel van de gemeente Maashorst. Wij hebben deze roots geëerd door onszelf te vernoemen naar een bizonachtige die in onze omgeving te vinden is.
De Wisent is een Europese Bizon en het grootst levende landzoogdier van Europa. De soort heeft aan het begin van de 20e eeuw op de rand van uitsterven gebalanceerd. Maar tegenwoordig gelukkig te bewonderen in 5 natuurgebieden in Nederland. Waaronder ook Natuurgebied De Maashorst.
De Wisent staat daarom voor (veer)kracht, oerinstinct, en heeft voor ons iets mystieks.
Daarnaast zijn Wissenten, net zoals wij, fijnproevers!
Wetenschap
Wij ontsteken onze koffiebrander om de meeste verse en unieke koffies te branden. Dat doen we met onze eigen Giesen W6A. Een koffiebrander van Nederlandse makelaardij. Handgemaakt met de hoogste kwaliteit materialen. De combinatie van deze ambachtelijke machine met de nieuwste software, maakt het proces meetbaar en betrouwbaar. Wetenschap én ambacht.
Daarnaast doen we de meest leuke en serieuze tests en proefsessies in onze branderij. Elke koffie wordt gekeurd en bereid met verschillende zetmethoden. En we werken nauw samen met importeurs en merkenspecialisten voor de juiste apparatuur en professioneel technisch onderhoud.
Een duurzaam bakkie
Elke koffie die wij inkopen heeft een certificering in de vorm van een keurmerk. Hierbij wordt gekeken naar milieu, mens, controle en transparantie. Daarnaast kopen wij ook koffie in middels het ‘direct-trade’ principe. Bij Direct-Trade wordt er rechtstreeks bij een boer ingekocht, zonder tussenkomst van een handelaar of andere organisaties. Hierbij wordt een extra toeslag op de inkoopprijs geïnvesteerd in ontwikkelingsprogramma's.
Ons leveringsproces is gericht op maximale bezorging per fiets (regionaal) of afhaalpunten in de regio. Hiermee minimaliseren we autostops door autokoeriers. Dit doen wij in samenwerking met Groenbezorgen.
We gebruiken CO2-neutraal gecertificeerde koffiezakken of herbruikbare blikken voor het verpakken van onze koffiebonen.