De optimale maalgraad

Koffie zonder de optimale maalgraad: daar heb je geen maling aan. 

De maalgraad is hoe fijn of hoe grof de koffie gemalen is. Dit draagt ontzettend bij aan de koffiesmaak. Met welke maalgraad je de koffiemolen afstelt, is afhankelijk van de zetmethode. 

Filterkoffie, ook wel slow coffee of slow brew genoemd, heeft een grove maling en espresso een fijne maling. Bij filterkoffie wordt één koffieboon gemaald tot 500-800 deeltjes, bij espresso tot maar liefst 3500 deeltjes. 

Elke soort koffie, elke zetmethode, heeft een andere optimale maalgraad. Om tot de optimale maalgraad te komen, is het aan jou als koffieliefhebber of barista de taak om zoveel mogelijk te experimenteren en proeven.  

Daarom is een koffiemolen een belangrijk apparaat om de lekkerste koffies te maken en al het potentieel uit de koffiebonen te halen. Ook deze apparaten zijn bij ons te koop. 

Neem een kijkje op onze webshop of neem contact met ons op voor alle mogelijkheden. 

Webshop
De optimale maalgraad
Hoe vers is jouw koffie?

Hoe vers is jouw koffie?

Zoals de meeste voedingsmiddelen, is koffie op zijn best als hij vers is. Maar hoe weet ik of mijn koffie vers is? En hoe zorg ik ervoor dat mijn koffie zo lang mogelijk vers blijft? 

  • Twee dingen ‘doden’ de geur en smaak van koffie: zuurstof en vocht. Houd je koffie daarom uit de buurt van deze twee elementen. 
  • Een ‘muffe’ geur betekent dat je bonen minder vers zijn dan je zou willen. Het ruikt natuurlijk nog steeds naar koffie, alleen niet zo fris als het zou kunnen zijn. 
  • Koop je koffie niet meer dan 6 maanden na de branddatum. 
  • Haal de koffie pas uit de verpakking en maal deze als je klaar bent om het te gaan gebruiken. 
  • Koffie vereist dat je het op de juiste manier bewaart wanneer je het mee naar huis neemt. Dus op kamertemperatuur in een hersluitbare zak of luchtdichte pot. 

Onze tip: Probeer koffie te kopen die in de buurt van je locatie is gebrand. Niet per se in dezelfde straat, maar in ieder geval in dezelfde regio. Ga voor kleinere merken, die in kleinere hoeveelheden branden, met meer passie voor wat ze doen en meer liefde voor hun bonen. Zoals De Wisent Koffiebranderij! 

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar winkel
      Calculate Shipping