Koffie don'ts

Wat moet je vooral niet met koffie doen? We hebben een paar don’ts op een rijtje gezet. 

Zelf koffie mengen
Elke boon is op een bepaalde manier gebrand om de beste smaak te krijgen. Als je zelf koffie gaat mengen, ontstaan verschillende zuurgraden, die de smaak kunnen aantasten. Het gevolg: bittere of zure koffie.
 

Koffie te lang laten staan
Als je koffie langer dan een kwartier laat staan, wordt de smaak wat zurig. Niet lekker, dus geniet gewoon van een verse kop koffie. 

Koffie koud laten worden
Hoewel ijskoffie populair is, verliest koffie de meeste smaak als de temperatuur onder de 80 graden blijft. En koude koffie opnieuw opwarmen is helemaal geen goed idee. Dan gaan alle aroma’s verloren.
 

Bonen met een vetlaagje weggooien
Als koffiebonen een vetlaagje hebben, is dat geen teken dat ze niet vers zijn.
De vetlaag ontstaat tijdens het branden. Hoe donkerder de branding, hoe meer olie. Een vetlaagje heeft dus niks met oude bonen te maken. 

Koffie don'ts
Koffiekarakter: koffie verkeerd

Koffiekarakter: koffie verkeerd

Als je van een café latte of koffie verkeerd houdt, dan ben je iemand die heel sociaal is en liefst zoveel mogelijk mensen om zich heen heeft.  

Je vertoont wat neurotische trekjes en houdt ervan om anderen te plezieren. Hierdoor zet je jezelf wel snel op de tweede plaats. Dit heb je zelf niet zo snel in de gaten. Je vindt het fijn om voor iedereen iets goed te doen en om altijd klaar te staan om te helpen.  

Je vrienden weten dat ze altijd op jou kunnen rekenen: je bent betrouwbaar, altijd vriendelijk en ongelofelijk positief. Goed bezig! 

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar winkel
      Calculate Shipping