Koelen na branden
Het afkoelen van de koffieboon is na het branden een belangrijke fase. De bonen worden gelost op een koelrooster waar koude lucht doorheen wordt gezogen.
Op het moment dat de boon perfect is, moet het brandproces snel worden afgerond. In de laatste fase van het brandproces vindt tenslotte de ontwikkeling van aroma’s plaats. Het koelen moet daarom direct na de branding plaatsvinden, zodat de bonen niet doorgaren.
Zo, heb je weer wat geleerd!
Unieke koffie op het menu
Heb je als chef of sommelier een eigen mening over koffie? Of wil je graag dat de koffie aansluit op jouw gerechten of andere dranken?
Wij helpen je graag verder. Dit doen we door bij het samenstellen van jouw koffie de nadruk te leggen op het samenbrengen of accenturen van koffiearoma’s met de smaak en geuren van jouw gerechten en dranken.
Laat het ons vooral weten als je een unieke wens hebt. Wij laten ons graag inspireren en denken altijd mee!