Around the Bean Belt

De Bean Belt is de regio rondom de evenaar waar de meeste koffie ter wereld wordt verbouwd. Dit gebied strekt zich uit van Midden-Amerika tot Afrika en Azië. 

Single Origins zijn koffiebonen afkomstig uit één specifieke regio in deze Bean Belt. Door de groeiomstandigheden en bodemgesteldheid van de regio heeft elke Single Origin zijn eigen unieke smaak en aroma’s. 

Met onze Single Origins bieden we een reis rondom de evenaar: 

  • Sulawesi Toradja Kalossi – Aards, kruidig, pure cacao, laurier 
  • Guatemala Comal (direct trade) – Melkchocolade, romig, munt, after eight 
  • Peru Los Mellizos (direct trade) – Karamel, amandel, bloemig 
  • Ethiopie Sidamo (direct trade) – Zoete bergamot, bloemig, vol 

Je reist al door de Bean Belt voor slechts €25,- met het proefpakket ‘Around the bean belt’. Bestel nu!

Around the bean belt – Single Origins
Around the Bean Belt
Van bes tot boon

Van bes tot boon

Een koffieboon is een volgroeid zaadje van de kers van een koffieplant en lijkt het meest op een cranberry. Na het oogsten van de bessen, begint het drogen en worden ze vervolgens ontdaan van hun buitenste ‘jasje’. Dit zijn de ruwe, groene bonen die wij inkopen bij verschillende koffieplantages en koffiehandelaren. 

Deze ruwe bonen worden naar onze branderij vervoerd in jutezakken. Op deze jutezakken staat de soort koffie en het land van herkomst vermeld.  

Ruwe koffie wordt verpakt in jutezakken, omdat dit materiaal kan ademen en de koffiebonen zo hun kwaliteit behouden. Bovendien kunnen in jutezakken kleinere hoeveelheden vervoerd worden en zo is er beter zicht op de kwaliteit van de ingekochte koffiebonen. 

Meer weten over het koffieproces?

Stel jouw vraag
0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar winkel
      Calculate Shipping