Wereldse smaak

Koffie lijkt de gewoonste zaak van de wereld, maar niets is minder waar. Elk land heeft een andere boon die dat lekker bakkie zijn wereldse smaak geeft.

Koffies uit Zuid-Amerika kenmerken zich bijvoorbeeld door chocola, noten en karamel. Koffiebonen uit Midden-Amerika neigen naar een bloemige smaak. In Afrika zijn de bonen vaak wat fruitiger van smaak. Aziatische koffie herken je aan de kruidige en aardse smaak.

Eén ding is zeker: koffie verleidt al je zintuigen. Zeker als je regelmatig experimenteert met andere smaken. Mijn favoriet? Een cappuccino met een frisse, zoete en bloemige smaak.

Wereldse smaak
Globaal experiment

Globaal experiment

Net als koffiedrinkers experimenteren wij ook met koffie. Dit doen we door onze melanges samen te stellen met koffiebonen uit verschillende landen. Want de smaken van koffiebonen variëren per werelddeel.

Je ziet hier vijf jutezakken herkomstig uit de landen Brazilië, Honduras, Rwanda, Ethiopië en Nicaragua. Deze landen hebben koffies die enorm verschillen in smaak. Braziliaanse bonen zijn bijvoorbeeld zoet en smaken naar chocolade en noten. De koffie uit Honduras is licht fruitig en zoet met noten als ondertoon.

Rwanda staat bekend om fruitige koffie met aroma’s zoals mandarijn en sinaasappel. Bonen uit Ethiopië zijn zoet en hebben vanilletonen. Nicaraguaanse koffie neigt daarentegen naar een bloemige smaak.

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar winkel
      Calculate Shipping