Een vakkundig proces

Het vak van een barista wordt vaak onderschat. Het is niet alleen koffie zetten en serveren, het is het koffieproces snappen en dit omzetten in een lekkere kop koffie. De smaak van de koffieboon verandert namelijk met de dag.

Het is de taak van de barista om rekening te houden met alle omgevingsfactoren en altijd de optimale smaak uit de koffieboon te halen. Koffie zetten is een scheikundig en natuurkundig proces en onder andere dát maakt het vak zo leuk.

Vind jij net zoals wij dit vak ook zo interessant? We kunnen je nog veel meer vertellen tijdens onze workshops!

Een vakkundig proces
Espresso als basis

Espresso als basis

Wanneer je aan een barista vraagt voor een gewone normale koffie, krijg je een zwarte koffie op basis van espresso. Het spreekt misschien een beetje voor zich, maar een espressomachine kan alleen koffie zetten op basis van espresso.

Je kunt alle koffiesoorten maken met een espresso. Bij een cappuccino wordt de melk en daarna het schuim op een vers gezette espresso gegoten. Een americano is een espresso en wordt daarna aangelengd met heet water. Een lungo is een espresso met een lange doorlooptijd.

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar winkel
      Calculate Shipping