Beïnvloedende factoren op aroma

Wist je dat er verschillende factoren zijn die een grote rol spelen bij het creeeren van de heerlijke geuren en smaken die we allemaal zo graag associeren met onze favoriete kop koffie?

  • Het begint natuurlijk allemaal bij de soort koffieboon die wordt gebruikt. Of het nu Arabica, Robusta, Liberica of een andere soort is, elke boon heeft zijn eigen kenmerkende aroma’s.
  • De regio waarin de koffieplant groeit, speelt een grote rol bij het bepalen van de smaakprofielen. Hoogte, klimaat, bodemgesteldheid en andere omgevingsfactoren beïnvloeden de ontwikkeling van de smaken en aroma’s.
  • Het branden van koffie is een kunst op zich (trust us, we know). De duur, temperatuur en techniek van het branden hebben directe invloed op de smaken en aroma’s die vrijkomen. Van licht gebrand tot donker gebrand, elk brandproces creëert een uniek aroma.
  • Zodra de koffiebonen zijn gebrand, is het belangrijk om ze goed te bewaren. Luchtdichte blikken en een koele, donkere plek helpen om de versheid van de bonen en de smaken en aroma’s te behouden tot ze worden gebruikt.
  • De manier waarop je jouw koffie zet, heeft ook invloed op de aroma’s. Of je nu kiest voor filterkoffie, espresso, French press of een andere zetmethode, elk proces brengt verschillende smaken en aroma’s naar voren.

Dus de volgende keer dat je geniet van je heerlijke kopje koffie, neem dan even de tijd om na te denken over al deze factoren die hebben bijgedragen aan de heerlijke aroma’s die je ruikt en proeft!

Beïnvloedende factoren op aroma
Aromakit van JeanLenoir

Aromakit van JeanLenoir

Zijn jouw smaakpapillen wel toe aan iets nieuws? Ontwikkel jouw smaak en geniet nog meer van dat zwarte goedje met de aromakit van JeanLenoir!

Veel koffiedrinkers drinken koffie om ‘s ochtends wakker te worden of om overdag energie te krijgen. Maar koffie is veel meer dan alleen een cafeïneboost, het draait ook om de unieke ervaring die een slok koffie kan bieden dankzij de verschillende aroma’s van koffie. Met de aromakit van JeanLenoir leer je de subtiele nuances en smaken van koffie herkennen en waarderen.

Deze aromakit bestaat uit de meest voorkomende aroma’s in koffie, zoals chocolade, nootachtig, fruitig en bloemig. Deze kit is een ideale tool voor de échte koffieliefhebbers die zichzelf willen uitdagen. Zo leer je stap voor stap om de verschillende aroma’s en smaken van koffie te onderscheiden en benoemen.

Waarom wij voorstander zijn van de aromakit van JeanLenoir? Wij gebruiken de aromakit om de geuren en smaken van onze koffiebonen te matchen aan een grote variatie van aroma’s. De kit is hiermee een essentieel onderdeel van ons proces – van inkoop tot productie. 

Samen genieten we van de kunst van koffie! 

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar winkel
      Calculate Shipping